Introductie

Ik ben wie ik ben.

Samen maken we het verschil!

Een tijd terug ontmoetten we Steven Gerards. Steven is een prachtig mens. Hij is een vastberaden persoon met een lichtverstandelijke beperking (LVB). Steven heeft veel meegemaakt, is vroeger veel gepest en voelde zich vaak onbegrepen en niet serieus genomen. Dit heeft hem echter niet naar beneden gehaald, maar zette hem juist aan het denken. Zijn frustraties heeft hij omgezet in poëzie. Steven zou graag zijn verhaal delen met de wereld om bewustzijn te creëren over de impact van pesten en uitdagingen waar mensen met een LVB in onze snelle en soms exclusieve maatschappij mee te maken hebben.

Toen we Steven vroegen wat zijn droom was, vertelde hij ons dat hij beroemd wilde worden. Hier kwam hij later nog op terug. “Misschien is beroemd worden niet de goede benaming, ik wil eigenlijk vooral fan van mezelf worden. Ik heb altijd veel frustraties gehad om wie ik ben en waarom ik zo ben. Inmiddels zie ik in dat ik juist trots moet zijn op mezelf. Ik ben wie ik ben. En dat deel ik graag met anderen”.

Dit raakte ons! Steven wil ervoor zorgen dat iedereen, ongeacht hun mogelijkheden, met respect behandeld wordt en gelijke kansen krijgt. Hierom richtten we met Justin De Club van Steven op: Een beweging om Stevens boodschap te versterken.

Wie doet er mee?

Je kan lid worden van de groep via: https://lnkd.in/e4GkJwUs

Diensten

Grafisch ontwerp, fotografie, campagne

Voor welk maatje?

Gemeente Breda

Steven. De film.

Steven droomde ervan om op te treden in een vol Chassé theater. Deze droom komt uit in september 2024: Steven mag dan in een volle zaal zijn verhaal vertellen. Er kwam echter meer op Stevens pad via de beweging die we samen gestart zijn.

Steven ontmoette Lianne, een student aan de kunstacademie. Lianne wilde een documentaire maken voor haar eindproject met Steven in de hoofdrol. Moosh mocht een dagje mee op set om mooi promotiemateriaal te schieten. Hier kwam onder andere een prachtige filmposter uit!

Loop eens recht, man.

“Loop eens recht”, “Je hebt teveel gebruikt”, “Wat is er mis met jou?”. Dit zijn opmerkingen die Steven helaas nog steeds naar zijn hoofd gegooid krijgt. Vroeger liet hij zich kleineren door dit soort opmerkingen. Tegenwoordig weet hij wel beter: De opmerkingen maken hem eerder sterker en zelfverzekerder.

Hij zet de woorden om in een positieve verandering: Zonder al zijn pijn, zou hij nooit gestaan hebben waar hij nu staat. Om zijn naamsbekendheid te verhogen en meer mensen op de hoogte te brengen van Stevens verhaal, bedachten we een social media campagne: Loop eens recht.